Advando breidt uit
Een vestiging in Noord-Amerika


"Wereldwijd werken aan toekomstbestendige industrie "

Arjen Elderson, Chief Executive Officer

Advando breidt uit naar Noord-Amerika: "Wereldwijd werken aan toekomstbestendige industrie"

Advando wil zero delay bereiken in grote Turnaround projecten. Een missie die internationaal aanslaat. Zo ook bij Canadese Turnaround specialist Ted Lister. Het contact leidde tot een samenwerking: Advando opent een kantoor in Noord-Amerika. En de ambities reiken verder.


Geen onnodige stilstand meer

Advando werd in 2011 opgericht in Terneuzen door Edwin van Doeselaar, inmiddels CTO. Arjen Elderson voegde zich in 2020 bij het bedrijf als CEO. Onder de klanten bevinden zich wereldspelers in sectoren als Energie en Olie & Gas.

De missie: Zero Delay bewerkstelligen in Turnaround projecten. Turnarounds of shutdowns zijn projecten waarbij productie-omgevingen worden stilgelegd voor grondige inspectie en onderhoud. "Ruim twee derde van de Turnarounds duurt veel langer dan gepland," zegt Arjen Elderson. "Dat zorgt voor hoge kosten en is slecht voor het milieu. En dat niet alleen - het is ook onnodig."

Unieke methodiek

Om zero delay te bereiken heeft Advando een speciale methodiek ontwikkeld. Die ving de aandacht van Ted Lister, schrijver van verschillende boeken over Turnarounds en een veelgevraagd spreker. "Ted had al jarenlang goed contact met Edwin en volgde onze voorgang," zegt Arjen. "Hij gaf aan dat hij lang op zoek is geweest naar een aanpak als de onze. Een doordacht drieluik: we geven advies, leveren professionals en stroomlijnen projecten met TACS, onze eigen software."

"Met deze aanpak wil Ted vanuit Canada de Noord-Amerikaanse markt bedienen. Advando North-America is een feit. Dat is geweldig. Het eerste Turnaround project is van start: consultancy en implementatie voor een belangrijke Asset Owner.

De industrie van 2050

Ted Lister brengt decennia ervaring mee naar Advando. "Hij verrijkt onze methodiek met zijn kennis," zegt Arjen. "Dat maakt deze samenwerking bijzonder: knowledge meets knowledge, het resultaat is meer dan de som der delen."

Waarom Ted goed bij Advando past? "We delen een sterke gedrevenheid," zegt Arjen. "Dat zit hem niet alleen in het voorkomen van onnodige stilstand voor onze klanten, maar ook in het ontwikkelen van ons vakgebied en het bijdragen aan toekomstbestendige sectoren. We willen wereldwijd impact maken om de industrie van 2050 nu al vorm te geven."